function clickIE() {if (document.all) {(message);return false;}} function clickNS(e) {if (document.layers||(document.getElementById&&!document.all)) { if (e.which==2||e.which==3) {(message);return false;}}} if (document.layers) {document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);document.onmousedown=clickNS;} else{document.onmouseup=clickNS;document.oncontextmenu=clickIE;} document.oncontextmenu=new Function("return false") // --> SIAPA SHAFIQ? « [JuanDanza] Kataku-Akalku-Pandanganku-AkademiFantasia
Mar 19, 2008
SIAPA SHAFIQ?

ASSALAMUALAIKUM...

Siapa Shafiq? Itulah tajuk posting aku ari ni. Aku mendapat khabar berita yang ramai tertanya-tanya siapakah gerangan warden atau RA baru AF6, Mohd Shafiq Isam. As I wrote on previous entry, silap-silap orang bantai AFUNDI dia pulak. Hehe... Nak wat camana kan, setiap musim semua RA hensem-hensem belaka termasuklah Abang Askrul (ni yang paling hensem! Hehe!). Kali ni, si Shafiq pulak yang ditugaskan menjaga kebajikan pelajar lelaki musim keenam ni. Secara peribadi, aku kenal jugak la Shafiq ni sebab pernahlah minum semeja dengan kawan-kawan dia yang lain. Tak sangka pulak yang dia ni boleh terbabit dalam AF6 kali ni. Patutlah tengok Diari kali ni macam kenal je mamat nih. Rupa-rupanya Shafiq.

      

Shafiq ni sebenarnya banyak terlibat dalam modeling. Apa taknya, mamat nih tinggi, bertubuh tegap dan hensem orangnya. Kali pertama aku kenal dia selepas rakaman rancangan Oh! Lelaki! yang ketika itu artis undangannya adalah Mawi dan pereka fesyen, Bon Zainal. Umur dia baru 25 tahun (tapi belum cukup sebab lahir 24.12.1983), berasal dari Johor Bahru dan ada bisnes sendiri. So no wonder la dia leh 'cuti' kejap untuk jadi RA.

     

Ok la, aku pun nak kongsi dengan korang antara koleksi gambar Shafiq ketika terlibat dalam modeling. Kalau ada yang perasan, mungkin ada nampak. So kepada peminat Shafiq, enjoy the pics ya!

Dari kiri - Syed Amir, Aliff, Idris dan Shafiq

Korek punya korek, akhirnya aku jumpa balik gambar aku dengan Shafiq. Kebetulan masa tu aku dengan Rizal AF5 nak melepak dekat Pelita Bangsar ak.a HQ, so terjumpa Shafiq dan kawan-kawan dia. So kami pun melepak la sekali.

Aku dengan Shafiq @ Pelita Bangsar. Kat belakang tu si Rizal menyelit sama...


Posted at 12:32 pm by juandanza

Namenafizie
March 28, 2010   11:28 AM PDT
 
hensem giler
aishah
July 4, 2009   06:58 PM PDT
 
aku raser cam knal mamat ni dier dlu scool kat sek men tun habab lau tak salah la..class mate aku maser skola agama time tu cam nerd jerk agknyerla...
Admin Fiq Online
June 30, 2009   07:24 AM PDT
 
Nama saya pown shafiq.. heheheh call me fiq online or search google @ yahoo "Fiq Online". Sure anda tahu siapa fiq online.. HEHEHE
Name
May 11, 2009   01:58 AM PDT
 
dia bukan org jb ler..
org simpang rengam, johor..
cumi2
April 25, 2009   06:19 AM PDT
 
x pegi adik dia kawen ke???
dia sgt hot ok and frenly!!!!
melerts
September 8, 2008   12:30 PM PDT
 
wah, melerts u ollssss
Name
May 28, 2008   06:04 PM PDT
 
sape nk email chapik td???nak ker?sy x-gf dia..
aurora_16
May 26, 2008   11:59 AM PDT
 
adoyai~~encemnye shafiq nih...cair aku...hak3!
tia
May 24, 2008   09:00 AM PDT
 
he is soo handsome...hhmm..dieww adew email???frendster keww??myspace keww???
nadia
May 22, 2008   10:44 AM PDT
 
shafiq ada email tak hehhe
ah~ko
May 19, 2008   06:34 PM PDT
 
profil pasal RA yg perempuan tu takde ke? musykil gak coz muka dia ala-ala maya karin... kalau tak silap nama dia mariam kn? tolong la tulis pasal dia...
arwish
May 17, 2008   10:51 PM PDT
 
heEee..gorgeous..good looking...send my regards to him ya!!!!!!
unknown
May 14, 2008   10:56 AM PDT
 
handsome nyaaaaaaaa..
thanks Juan! cam tau2 jer Syafieq nie banyak peminat.. aww..

masa Diary pertama, i only mcm terpaku mata kat Syafieq bkn pelajar.. haha
syafiqah
April 26, 2008   10:48 AM PDT
 
ape2 pon die oang kampong gurgurl.....oang joho
iera
April 9, 2008   10:25 AM PDT
 
muka dia ok,ok je..tak la jambuu sangat mcm kwn dia kat restoran tue..
iera
April 9, 2008   09:11 AM PDT
 
thanks coz i only think who shafiq actually..
Grah
April 5, 2008   10:06 AM PDT
 
juan saya nak mintak email syafiq saya minat sangat kat dia tolong bagi email dia kat saya ye..email saya Grah_162@hotmail.com
pelangipetang08
March 29, 2008   02:01 PM PDT
 
thanks for pix Juan...mmg ensem shafiq nih..hehe....Juan...rajin2 jengok la nadiafc.com...kita ada letak link Juan kat sana tau :)
visitor
March 29, 2008   12:59 AM PDT
 
Tak nmpk sgt "kewardenannya"
Tegas sikit boleh x?
Tgk asyik melepak ngan budak2 AF kat meja mkn je
fatin
March 25, 2008   07:58 PM PDT
 
1st reason sy tgk af6 ialah nk tgk abg shafiq..hehe
student blakang kire..
JuanDanza
March 24, 2008   01:56 PM PDT
 
tak la auntie... dia nih ok.
berani jamin dengan sirim dia bukan jenis perasan...
cuma dia nak biasakan diri sbb dia bukannya penah buat kerja nih...
auntie
March 24, 2008   10:52 AM PDT
 
mamat ni memg encem tapi hmmm semacam je...prasan byk kot..he he he
zzarm
March 23, 2008   01:12 AM PDT
 
amboi haruhi...
am supe je kite..
huhuh....
tp thanks alot coz info tu mmg best gilew...
sampai dh gile dh...
dulu tgk die kat mcm2 aznil...
skrg kuar g tgk lg...
heheh...
Haruhi
March 21, 2008   10:57 PM PDT
 
thanx for d info... mmg emcem... tujuan utama tgk diari ari2... sbb nak tgk abg shafiq ni... i lyk... hihihihi...
kuzee
March 21, 2008   02:57 PM PDT
 
merembes jap...
caca
March 20, 2008   02:58 PM PDT
 
hensem..hensem..hensem..hensem..
 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments




Previous Entry Home Next Entry


+ + + + + + +

Profile

 

Nama: Juan Danza
Umur: 27 Tahun
Tarikh Lahir: 02 Disember 1980
Tempat Lahir: Kuala Lumpur
Zodiak: Sagittarius
Agama: Islam
Bangsa: Melayu
Keturunan: Rawa dan Minangkabau
Asal: Pahang, Negeri Sembilan dan Perak
Asal Keturunan: Pagar Ruyung
Pekerjaan: Wartawan Hiburan
Hobi: Muzik, Karaoke dan memasak
Pendidikan: Sekolah Kebangsaan (LKTP) Sungai Koyan
(1987-1991)
Sekolah Kebangsaan Jelai 1 (FELDA)
(1991-1992)
Sekolah Menengah Victoria (Victoria Institution)
(1993-1996)
Asrama Semai Bakti Kuala Lumpur (FELDA)
(1993-1996)
Sekolah Menengah Sains sultan Haji Ahmad Shah (SEMSAS)
(1996-1997)
Universiti Teknologi MARA, Shah Alam
(1998-1999)
Universiti Teknologi MARA, Kampus Dungun, Terengganu
(1999-2002)




BLOG JUANDANZA MENYOKONG 100% KEBEBASAN BERSUARA MELALUI PENULISAN BLOG. HIDUP BLOGGERS UNITED!!!

(...hanya pengecut sahaja yang berani mengutuk di sebalik nama samaran - Juan Danza)



Tag Board

   
Calendar

<< March 2008 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Links





Qistina2

Best Malaysian Sites

Project:Maharani

Project:Maharani

>>> JUANDANZA <<<
>>> BLOG FAMILY <<<


AFITRI


ALIF


AMREEN


BLACKB


BURN


CAMARA


CARTOONJAWA


CHOTTO


CUTE


DEE


DEQCIKJER


DEWI


EJANN


GRRR


HANTU


HAIRI


HALY


IQRAM


IZ


JASE MARIO


JEL


JEZZ


KASH ED


KECEQUE


LEEZ


MIROSE


MONTOYA


MYRA


NINA


NURUL


PURPLE


QAZZAQ


RARARERA


RYNNE


SECRET WHITE


SPIDERX


STRATOVARIUS 7


SY LIA


TELO JAJA


TEPAK SIREH


TNI


VAMPIROO


WAHEEDA@NAJWA


ZACK R-RIJAL


ZEYHEY

JUANDANZA


BERITA BLOGDRIVE MENGENAI BLOG INI
1-TEKAN DI SINI

2-TEKAN DI SINI

JUAN DANZA HOTLINE
012-2454240
PERINGATAN: SILA HUBUNGI ATAU SMS JUAN DANZA UNTUK PERKARA-PERKARA PENTING SAHAJA. KEPADA YANG MENGHANTAR SMS, SILA SERTAKAN NAMA. TERIMA KASIH.

JUAN DANZA'S ADDRESS
D/A Juan Danza - Editor JomStar.com,
Locus Technology Sdn Bhd,
No 17-2, Jalan 3/76D,
Desa Pandan,
55100 Kuala Lumpur,
MALAYSIA

JUAN DANZA'S E-MAIL
juan.danza@gmail.com

JUAN DANZA'S FOTOPAGES
JuanDanza Fotopages

JUAN DANZA'S MYSPACE
JuanDanza Myspace

MY BELOVED "BLOGGERS UNITED"

:: Klubbkidd Blog ::
:: Ajami Blog ::
:: Vernon Kedit Blog ::
:: Sultan Muzaffar Blog ::
:: Afi Mogarus Blog ::
:: Budiey Blog ::
:: Fiebie Blog ::
:: Badrul After Six Blog::

:: Kevin Zahri Blog ::
:: Iqram Fotopages ::
:: Afdlin Shauki Blog ::
:: Nabil FC Blog ::
:: Mohariz Yaakup Blog ::
:: Elkapitan Blog ::

FAVOURITE BLOG

:: Wenkt Blog ::
:: Kash E.D. Blog ::
:: Nakaltitude Blog ::
:: Ejann @ E-jai Blog ::
:: Kayriel Blog ::
:: Tepak Sirih Blog ::
:: Rosman Positivo Blog ::
:: JawaMedoi Blog::
:: Malique Blog ::
:: Waiem Blog ::
:: Azlif FC Blog ::
:: Burn_acid Blog ::
:: Chotto Blog ::
:: Rynne Blog ::
:: Nizam Zakaria Blog ::

:: Senandung Semalam Blog ::
:: Iwanshu-Aswad Blog ::
:: Penabiru Blog ::
:: Hoipolloi Blog ::
:: Arenakita Blog ::
:: WSS79 Blog ::
:: Elf Blog ::
:: Gengsko Blog ::
:: T-merk Blog ::
:: Yesterdaey Blog ::
:: FaizNordin Blog ::
:: Midyrawk Blog ::
:: Altercronic Blog ::
:: Artyfeelhoneyme Blog ::
:: Dheqchik Blog ::
:: Sempoiizone Blog ::
:: Sumie Blog ::
:: Romzie Blog ::
:: RajaPelaut Blog ::
:: Eyzzros Blog ::
:: Kash E.D. Blog ::
:: Airpool Blog ::
:: Adam Mikael Blog ::

QUEENS' BLOG

:: Sherita Blog ::
:: Mimirinie Blog ::
:: CheDetz Blog ::
:: Leez Blog ::
:: Mirch Blog ::
:: Yasmin Ahmad Blog ::
:: Imah Lenggok Blog ::
:: Lealaurielle Blog ::
:: Mekla Blog ::
:: Ratu Sedut Blog ::

FAVOURITE WEBSITE


:: Raydcza Schaphyque Website ::


:: Premelodic Website ::


:: The Muffins Band ::

:: Amreen Cyber Website ::
:: Malaysia View TV ::
:: Ed Website ::
:: Bilut Website ::

PERHATIAN: Terapat beberapa masalah yang telah belaku menyebabkan banyak link hilang dalam blog ini. Jika ada sebarang masalah, sila e-mail dengan segera. Maaf atas kesulitan. Kepada pemilik-pemilik blog yang telah linkkan blog JuanDanza di blog mereka tetapi JuanDanza tidak linkkan pula blog mereka, sila tinggalkan pesanan di comments posting terbaru. Kerjasama antara kita semua amatlah diperlukan. Terima Kasih!

:: TARIKH PENTING ::

Birthday Ayahanda : 22 Julai
Birthday Bonda: 14 Jun
Birthday Diriku: 02 Disember
Birthday Fairuz Idzham: 16 Disember
Birthday Farah Izati: 15 Mac
Birthday Fakhrul Ihsan: 30 November
Birthday Ayein: 05 Januari
Birthday Azwady Yusof: 30 Mac
Birthday Shafrie: 14 Januari
Birthday Baim: 30 Januari
Birthday Asmawi: 25 Ogos

Birthday Britney Spears: 02 Disember (sama aku)


Contact Me

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:

rss feed



Salmah - Get the Pink