function clickIE() {if (document.all) {(message);return false;}} function clickNS(e) {if (document.layers||(document.getElementById&&!document.all)) { if (e.which==2||e.which==3) {(message);return false;}}} if (document.layers) {document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);document.onmousedown=clickNS;} else{document.onmouseup=clickNS;document.oncontextmenu=clickIE;} document.oncontextmenu=new Function("return false") // --> APABILA ALIF MENANGIS « [JuanDanza] Kataku-Akalku-Pandanganku-AkademiFantasia
Apr 11, 2008
APABILA ALIF MENANGIS

ASSALAMUALAIKUM

Aktiviti blogging aku agak terbantut dalam seminggu dua ini kerana banyak hal yang nak dilakukan. Ye la, kalau korang lepas habis konsert mingguan boleh lepak-lepak, aku dah tak boleh sebab kena berlari (berlari ker?) balik ofis untuk hantar dan edit story konsert mingguan. Ye la kan, mungkin ada yang tak tau aku la antara manusia yang kena buat majalah rasmi AF tu bagi musim ini. So far so good, cuma aku tak boleh la nak sokong mana-mana pelajar sebab nanti orang kata tak adil pulak kan.

Semalam aku sempat la tengok Diari, dan aku tertarik dan terfikir macam-macam perkara apabila Alif menangis. Mungkin ada banyak tuduhan yang dilemparkan kepada mamat ni, tambah lagi sebab dia dapat tukar lagu. Ini kerana pengetua Ramli MS mengatakan lagu Come Out And Play nyanyian asal Offspring tu akan menjahamkan persembahan Alif. Ada yang kata tak adil, ada yang kata singkir je Alif sebab tak boleh buat. Dekat @15 pun bukan main orang dok hentam Alif.

Tugasan adalah cabaran untuk setiap pelajar. Harus diingat, AF bukan sekadar pertandingan nyanyian. AF ada fakulti, dan budak-budak tu masih belajar. Selain nak menang, mereka juga kena sedar mereka adalah pelajar. Apa yang menarik minat aku untuk mempertahankan Alif, bukan dia yang minta nak tukar lagu. Bak kata ibu Fauziah Nawi, sehingga titisan darah terakhir dah dia cuba buat yang terbaik. Tetapi apabila dia memang tak boleh buat, adalah satu kebaikan apabila Ramli MS tukarkan dengan lagu lain. Ramli pun takkan la nak bagi pelajar dia gagal. gagal bawa lagu tu, tak bermaksud Alif akan gagal jadi penyanyi. Dia memang takde basic yang kuat dalam English, jadi bukan salah dia. Korang rasa Offspring boleh tak bawak lagu Angan dan Sedar dalam jangka masa seminggu? Vokalis Offspring juga seorang penyanyi, adakah dia mampu bawa lagu Angan Dan Sedar tu?

Dalam hal ni, kita seharusnya berlaku adil kepada Alif. Penyanyi sedia ada pun belum tentu sudi nak bawa lagu yang bukan genre atau makanan dia. Penyanyi hari ini pun ada yang nyanyi lagu yang dia dah praktis berminggu-minggu sebelum buat show. Cuba tengok Datuk Siti Nurhaliza, dia nak pergi buat show kat London dulu berapa lama dia praktis walaupun itu lagu dia sendiri. Inikan pulak pelajar, yang diberi masa seminggu untuk melakukannya.

Maybe ada yang tak setuju dengan aku sebab AF sebelum ni pun hadapi perkara sama. Tetapi, kita tak boleh jangka apa yang kita hadapi dalam musim mendatang. apabila tak ada kelainan, orang bising. Ada kelainan, pun orang bising.

Aku tersentuh dengan kata-kata Alif semasa penghujung diari pertama semalam, masa dia borak dengan cik Kutip. Alif ada cakap, "Teruk kan Alif kan...". Aku dapat rasa dia hampa sebab selepas dia berusaha keras, dia tak dapat buat yang terbaik jugak. Bukan dia tak boleh buat, tetapi Ramli tanak dia bawa keburukan tu ke pentas, apatah lagi pengkritik sekarang ni bukan bagi can kat budak-budak ni.

Bagi aku, AF tempat belajar, bukan tempat orang yang sedia pandai nak tunjuk terror. Alif ni ada masa depan kalau dididik betul-betul. Budaknya pun baik, dan tak besar kepala. So aku ucapkan good luck untuk Alif.

Menghapus Jejakmu

Terus melangkah melupakanmu
Lelah hati perhatikan sikapmu
Jalan pikiranmu buatku ragu
Tak mungkin ini tetap bertahan

Perlahan mimpi terasa mengganggu
Ku coba untuk terus menjauh
Perlahan hatiku terbelenggu
Ku coba untuk lanjutkan hidup

Engkau bukanlah segalaku
Bukan tempat 'tuk hentikan langkahku
Usai sudah semua berlalu
Biar hujan menghapus jejakmu

Terus melangkah melupakanmu
Lelah hati perhatikan sikapmu
Jalan pikiranmu buatku ragu
Tak mungkin ini tetap bertahan

Perlahan mimpi terasa mengganggu
Ku coba untuk terus menjauh
Perlahan hatiku terbelenggu
Ku coba untuk lanjutkan hidup

Engkau bukanlah segalaku
Bukan tempat 'tuk hentikan langkahku
Usai sudah semua berlalu
Biar hujan menghapus jejakmu

Lepaskan segalanya..
Lepaskan segalanya...

Engkau bukanlah segalaku
Bukan tempat 'tuk hentikan langkahku
Usai sudah semua berlalu
Biar hujan menghapus jejakmu

********

Mulai minggu ini baru aku akan start bantai kalau persembahan haru. Puji untuk yang bagus, keji untuk yang tak bagus. Ini tugasan minggu ini...

Pelajar Lelaki
Nubhan : Cinta Hampa (D'Llyod)
Riz : Marabahaya (Pop Shuvit)
Faisal : Joget Bunga Melati (Halil Chik)
Stanly : Kasih Tercipta (Faizal Tahir)
Alif : Menghapus jejakmu (Peterpan)
Toi : Laukku Cukup Masin (Spider)

Pelajar Wanita
Rina : Terbang Helang (Sharifah Aini)
Nadia : Mengapa Dirindu (Saloma)
Saida : Hati Kama (Siti Nurhaliza & Noraniza Idris)
Stacy : Cinta Khayalan (Stacy)

*********

Cinta Khayalan
Stacy

Asal lahirnya impian ku
Bila terpandang wajah mu
Lirik senyuman kilauan mata
Memikat jiwa kalbu ku

Ingin aku menyapa
Mahu ku kenali hati mu
Ku sedari ini bukan biasa

Tak dapat aku lindungi perasaan
Engkau impian yang aku idamkan

Kau yang ku puja
Kau yang ku sanjung
Kau yang ku perlukan (di hati ku)
Kau yang ku sayang
Kau yang ku cinta
Kau lah satu cinta terlarang

Engkau lafazkan perasaan mu
Tulus hati jiwa mu
Penuh keikhlasan penuh bermakna
Memikat hati naluri ku

Walau kau sedari
Kau tetapkan perasaan mu
Kau berikan cinta yang terlarang

Tak dapat aku lindungi perasaan
Engkau impian yang aku idamkan

Kau yang ku puja
Kau yang ku sanjung
Kau yang ku perlukan di hati ku
Kau yang ku sayang
Kau yang ku cinta
Kau lah satu cinta yang terlarang

Walau ku tahu kita tak mungkin bersama
Tetap ku sanjungi cinta mu yang suci agung terlarang

Lagu: Sharon Paul
Lirik: Shimy & Sheikh Kalam



Posted at 02:23 pm by juandanza

rasak
April 11, 2008   11:17 PM PDT
 
selamat memblog kembali..diharapkan agar tulisan ulasan ttg konsert akan dtg nanti akan lebih telus..dan jgn bias..
tq
Mek Besah
April 11, 2008   05:20 PM PDT
 
nyah, mak setujuk 1000% dengan ko. setuju sangat2. alhamdullilah ada gak wartawan hiburan yg masih logika di mesia ni.
 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments




Previous Entry Home Next Entry


+ + + + + + +

Profile

 

Nama: Juan Danza
Umur: 27 Tahun
Tarikh Lahir: 02 Disember 1980
Tempat Lahir: Kuala Lumpur
Zodiak: Sagittarius
Agama: Islam
Bangsa: Melayu
Keturunan: Rawa dan Minangkabau
Asal: Pahang, Negeri Sembilan dan Perak
Asal Keturunan: Pagar Ruyung
Pekerjaan: Wartawan Hiburan
Hobi: Muzik, Karaoke dan memasak
Pendidikan: Sekolah Kebangsaan (LKTP) Sungai Koyan
(1987-1991)
Sekolah Kebangsaan Jelai 1 (FELDA)
(1991-1992)
Sekolah Menengah Victoria (Victoria Institution)
(1993-1996)
Asrama Semai Bakti Kuala Lumpur (FELDA)
(1993-1996)
Sekolah Menengah Sains sultan Haji Ahmad Shah (SEMSAS)
(1996-1997)
Universiti Teknologi MARA, Shah Alam
(1998-1999)
Universiti Teknologi MARA, Kampus Dungun, Terengganu
(1999-2002)




BLOG JUANDANZA MENYOKONG 100% KEBEBASAN BERSUARA MELALUI PENULISAN BLOG. HIDUP BLOGGERS UNITED!!!

(...hanya pengecut sahaja yang berani mengutuk di sebalik nama samaran - Juan Danza)



Tag Board

   
Calendar

<< April 2008 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Links





Qistina2

Best Malaysian Sites

Project:Maharani

Project:Maharani

>>> JUANDANZA <<<
>>> BLOG FAMILY <<<


AFITRI


ALIF


AMREEN


BLACKB


BURN


CAMARA


CARTOONJAWA


CHOTTO


CUTE


DEE


DEQCIKJER


DEWI


EJANN


GRRR


HANTU


HAIRI


HALY


IQRAM


IZ


JASE MARIO


JEL


JEZZ


KASH ED


KECEQUE


LEEZ


MIROSE


MONTOYA


MYRA


NINA


NURUL


PURPLE


QAZZAQ


RARARERA


RYNNE


SECRET WHITE


SPIDERX


STRATOVARIUS 7


SY LIA


TELO JAJA


TEPAK SIREH


TNI


VAMPIROO


WAHEEDA@NAJWA


ZACK R-RIJAL


ZEYHEY

JUANDANZA


BERITA BLOGDRIVE MENGENAI BLOG INI
1-TEKAN DI SINI

2-TEKAN DI SINI

JUAN DANZA HOTLINE
012-2454240
PERINGATAN: SILA HUBUNGI ATAU SMS JUAN DANZA UNTUK PERKARA-PERKARA PENTING SAHAJA. KEPADA YANG MENGHANTAR SMS, SILA SERTAKAN NAMA. TERIMA KASIH.

JUAN DANZA'S ADDRESS
D/A Juan Danza - Editor JomStar.com,
Locus Technology Sdn Bhd,
No 17-2, Jalan 3/76D,
Desa Pandan,
55100 Kuala Lumpur,
MALAYSIA

JUAN DANZA'S E-MAIL
juan.danza@gmail.com

JUAN DANZA'S FOTOPAGES
JuanDanza Fotopages

JUAN DANZA'S MYSPACE
JuanDanza Myspace

MY BELOVED "BLOGGERS UNITED"

:: Klubbkidd Blog ::
:: Ajami Blog ::
:: Vernon Kedit Blog ::
:: Sultan Muzaffar Blog ::
:: Afi Mogarus Blog ::
:: Budiey Blog ::
:: Fiebie Blog ::
:: Badrul After Six Blog::

:: Kevin Zahri Blog ::
:: Iqram Fotopages ::
:: Afdlin Shauki Blog ::
:: Nabil FC Blog ::
:: Mohariz Yaakup Blog ::
:: Elkapitan Blog ::

FAVOURITE BLOG

:: Wenkt Blog ::
:: Kash E.D. Blog ::
:: Nakaltitude Blog ::
:: Ejann @ E-jai Blog ::
:: Kayriel Blog ::
:: Tepak Sirih Blog ::
:: Rosman Positivo Blog ::
:: JawaMedoi Blog::
:: Malique Blog ::
:: Waiem Blog ::
:: Azlif FC Blog ::
:: Burn_acid Blog ::
:: Chotto Blog ::
:: Rynne Blog ::
:: Nizam Zakaria Blog ::

:: Senandung Semalam Blog ::
:: Iwanshu-Aswad Blog ::
:: Penabiru Blog ::
:: Hoipolloi Blog ::
:: Arenakita Blog ::
:: WSS79 Blog ::
:: Elf Blog ::
:: Gengsko Blog ::
:: T-merk Blog ::
:: Yesterdaey Blog ::
:: FaizNordin Blog ::
:: Midyrawk Blog ::
:: Altercronic Blog ::
:: Artyfeelhoneyme Blog ::
:: Dheqchik Blog ::
:: Sempoiizone Blog ::
:: Sumie Blog ::
:: Romzie Blog ::
:: RajaPelaut Blog ::
:: Eyzzros Blog ::
:: Kash E.D. Blog ::
:: Airpool Blog ::
:: Adam Mikael Blog ::

QUEENS' BLOG

:: Sherita Blog ::
:: Mimirinie Blog ::
:: CheDetz Blog ::
:: Leez Blog ::
:: Mirch Blog ::
:: Yasmin Ahmad Blog ::
:: Imah Lenggok Blog ::
:: Lealaurielle Blog ::
:: Mekla Blog ::
:: Ratu Sedut Blog ::

FAVOURITE WEBSITE


:: Raydcza Schaphyque Website ::


:: Premelodic Website ::


:: The Muffins Band ::

:: Amreen Cyber Website ::
:: Malaysia View TV ::
:: Ed Website ::
:: Bilut Website ::

PERHATIAN: Terapat beberapa masalah yang telah belaku menyebabkan banyak link hilang dalam blog ini. Jika ada sebarang masalah, sila e-mail dengan segera. Maaf atas kesulitan. Kepada pemilik-pemilik blog yang telah linkkan blog JuanDanza di blog mereka tetapi JuanDanza tidak linkkan pula blog mereka, sila tinggalkan pesanan di comments posting terbaru. Kerjasama antara kita semua amatlah diperlukan. Terima Kasih!

:: TARIKH PENTING ::

Birthday Ayahanda : 22 Julai
Birthday Bonda: 14 Jun
Birthday Diriku: 02 Disember
Birthday Fairuz Idzham: 16 Disember
Birthday Farah Izati: 15 Mac
Birthday Fakhrul Ihsan: 30 November
Birthday Ayein: 05 Januari
Birthday Azwady Yusof: 30 Mac
Birthday Shafrie: 14 Januari
Birthday Baim: 30 Januari
Birthday Asmawi: 25 Ogos

Birthday Britney Spears: 02 Disember (sama aku)


Contact Me

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:

rss feed



Salmah - Get the Pink