function clickIE() {if (document.all) {(message);return false;}} function clickNS(e) {if (document.layers||(document.getElementById&&!document.all)) { if (e.which==2||e.which==3) {(message);return false;}}} if (document.layers) {document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);document.onmousedown=clickNS;} else{document.onmouseup=clickNS;document.oncontextmenu=clickIE;} document.oncontextmenu=new Function("return false") // --> SEPETANG DI AKADEMI « [JuanDanza] Kataku-Akalku-Pandanganku-AkademiFantasia
Apr 11, 2008
SEPETANG DI AKADEMI

ASSALAMUALAIKUM

Actually posting ni, just aku nak share ngan korang mengenai pengalaman pertama aku pergi ke akademi untuk menemuramah Hetty Koes Endang yang menjadi tamu untuk minggu ini. Kehadiran Hetty sebenarnya sempena persembahan Minggu Setiausaha yang menampilkan diva Indonesia itu di Sime Darby Convention Centre, Bukit Kiara pada 17 April dan 18 April nanti. Alang-alang dah ke sini, tambah pula Ramli MS yang jadi music director persembahan Hetty nanti, dia dibawa bertemu dengan pelajar AF6. Aku pula ditugaskan menemuramah Hetty. Aku tak la naik sampai ruang pelajar sebab memang tak boleh, so dengar-dengar je la dari kejauhan masa diorang berlatih. Bagus la jugak, time berlatih macam ok je dengar. Harap-harap ok la.

Kat bawah ni aku just nak share a few pic yang kitorang amik suka-suka semalam. Ada la jugak si abang RA, Shafieq. Aku memang nak pass majalah yang ada muka dia tu. Ala, yang cover Lufya dengan Ika tu. Isk... Macam tau-tau je dua-dua tekeluar...

Sempat pose lite-lite kat lobby tu. Semua pics pelajar ada, sape dah eliminated ada tanda...

Bersama Ibu Hetty Koes Endang..

First time aku interview dia berdepan sorang-sorang...

Abang Iwan ni prefect sekolah aku masa aku form 3 kat VI. Dia dan kawan-kawan prefect lain penah buli aku ngan member aku Adi Amri dalam prefect's room. Hanya budak VI je yang tau betapa kejamnya mereka hahaha!

Abang Iwan & Kecik. Sape nak photographer yang bagus untuk pape majlis, panggil la diorang. Gerenti beres!

Kitorang saja je buat iklan majalah Aksi sat...

Last but not least, khas untuk tatapan peminat Shafieq. Enjoy!


Posted at 06:30 pm by juandanza

Ainee
July 10, 2008   10:56 PM PDT
 
Suka tengok Hetty Koes Endang tu..masih sweet lagi...
fairul
May 28, 2008   09:57 AM PDT
 
hahaha..apsal ko tak ckp org lain buli ko....
aku sekelas dgn ko tak buli kan....
aku suka ngorat ko dgn adi amri aka ida irma
yuz_fairuz
April 16, 2008   10:29 PM PDT
 
adi amri?
adi amri dato' sulaiman yg dok kt melawati tu ke?

sekelas tusyen tu,masa form 3 kt emkay huhu
 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments




Previous Entry Home Next Entry


+ + + + + + +

Profile

 

Nama: Juan Danza
Umur: 27 Tahun
Tarikh Lahir: 02 Disember 1980
Tempat Lahir: Kuala Lumpur
Zodiak: Sagittarius
Agama: Islam
Bangsa: Melayu
Keturunan: Rawa dan Minangkabau
Asal: Pahang, Negeri Sembilan dan Perak
Asal Keturunan: Pagar Ruyung
Pekerjaan: Wartawan Hiburan
Hobi: Muzik, Karaoke dan memasak
Pendidikan: Sekolah Kebangsaan (LKTP) Sungai Koyan
(1987-1991)
Sekolah Kebangsaan Jelai 1 (FELDA)
(1991-1992)
Sekolah Menengah Victoria (Victoria Institution)
(1993-1996)
Asrama Semai Bakti Kuala Lumpur (FELDA)
(1993-1996)
Sekolah Menengah Sains sultan Haji Ahmad Shah (SEMSAS)
(1996-1997)
Universiti Teknologi MARA, Shah Alam
(1998-1999)
Universiti Teknologi MARA, Kampus Dungun, Terengganu
(1999-2002)




BLOG JUANDANZA MENYOKONG 100% KEBEBASAN BERSUARA MELALUI PENULISAN BLOG. HIDUP BLOGGERS UNITED!!!

(...hanya pengecut sahaja yang berani mengutuk di sebalik nama samaran - Juan Danza)



Tag Board

   
Calendar

<< April 2008 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Links





Qistina2

Best Malaysian Sites

Project:Maharani

Project:Maharani

>>> JUANDANZA <<<
>>> BLOG FAMILY <<<


AFITRI


ALIF


AMREEN


BLACKB


BURN


CAMARA


CARTOONJAWA


CHOTTO


CUTE


DEE


DEQCIKJER


DEWI


EJANN


GRRR


HANTU


HAIRI


HALY


IQRAM


IZ


JASE MARIO


JEL


JEZZ


KASH ED


KECEQUE


LEEZ


MIROSE


MONTOYA


MYRA


NINA


NURUL


PURPLE


QAZZAQ


RARARERA


RYNNE


SECRET WHITE


SPIDERX


STRATOVARIUS 7


SY LIA


TELO JAJA


TEPAK SIREH


TNI


VAMPIROO


WAHEEDA@NAJWA


ZACK R-RIJAL


ZEYHEY

JUANDANZA


BERITA BLOGDRIVE MENGENAI BLOG INI
1-TEKAN DI SINI

2-TEKAN DI SINI

JUAN DANZA HOTLINE
012-2454240
PERINGATAN: SILA HUBUNGI ATAU SMS JUAN DANZA UNTUK PERKARA-PERKARA PENTING SAHAJA. KEPADA YANG MENGHANTAR SMS, SILA SERTAKAN NAMA. TERIMA KASIH.

JUAN DANZA'S ADDRESS
D/A Juan Danza - Editor JomStar.com,
Locus Technology Sdn Bhd,
No 17-2, Jalan 3/76D,
Desa Pandan,
55100 Kuala Lumpur,
MALAYSIA

JUAN DANZA'S E-MAIL
juan.danza@gmail.com

JUAN DANZA'S FOTOPAGES
JuanDanza Fotopages

JUAN DANZA'S MYSPACE
JuanDanza Myspace

MY BELOVED "BLOGGERS UNITED"

:: Klubbkidd Blog ::
:: Ajami Blog ::
:: Vernon Kedit Blog ::
:: Sultan Muzaffar Blog ::
:: Afi Mogarus Blog ::
:: Budiey Blog ::
:: Fiebie Blog ::
:: Badrul After Six Blog::

:: Kevin Zahri Blog ::
:: Iqram Fotopages ::
:: Afdlin Shauki Blog ::
:: Nabil FC Blog ::
:: Mohariz Yaakup Blog ::
:: Elkapitan Blog ::

FAVOURITE BLOG

:: Wenkt Blog ::
:: Kash E.D. Blog ::
:: Nakaltitude Blog ::
:: Ejann @ E-jai Blog ::
:: Kayriel Blog ::
:: Tepak Sirih Blog ::
:: Rosman Positivo Blog ::
:: JawaMedoi Blog::
:: Malique Blog ::
:: Waiem Blog ::
:: Azlif FC Blog ::
:: Burn_acid Blog ::
:: Chotto Blog ::
:: Rynne Blog ::
:: Nizam Zakaria Blog ::

:: Senandung Semalam Blog ::
:: Iwanshu-Aswad Blog ::
:: Penabiru Blog ::
:: Hoipolloi Blog ::
:: Arenakita Blog ::
:: WSS79 Blog ::
:: Elf Blog ::
:: Gengsko Blog ::
:: T-merk Blog ::
:: Yesterdaey Blog ::
:: FaizNordin Blog ::
:: Midyrawk Blog ::
:: Altercronic Blog ::
:: Artyfeelhoneyme Blog ::
:: Dheqchik Blog ::
:: Sempoiizone Blog ::
:: Sumie Blog ::
:: Romzie Blog ::
:: RajaPelaut Blog ::
:: Eyzzros Blog ::
:: Kash E.D. Blog ::
:: Airpool Blog ::
:: Adam Mikael Blog ::

QUEENS' BLOG

:: Sherita Blog ::
:: Mimirinie Blog ::
:: CheDetz Blog ::
:: Leez Blog ::
:: Mirch Blog ::
:: Yasmin Ahmad Blog ::
:: Imah Lenggok Blog ::
:: Lealaurielle Blog ::
:: Mekla Blog ::
:: Ratu Sedut Blog ::

FAVOURITE WEBSITE


:: Raydcza Schaphyque Website ::


:: Premelodic Website ::


:: The Muffins Band ::

:: Amreen Cyber Website ::
:: Malaysia View TV ::
:: Ed Website ::
:: Bilut Website ::

PERHATIAN: Terapat beberapa masalah yang telah belaku menyebabkan banyak link hilang dalam blog ini. Jika ada sebarang masalah, sila e-mail dengan segera. Maaf atas kesulitan. Kepada pemilik-pemilik blog yang telah linkkan blog JuanDanza di blog mereka tetapi JuanDanza tidak linkkan pula blog mereka, sila tinggalkan pesanan di comments posting terbaru. Kerjasama antara kita semua amatlah diperlukan. Terima Kasih!

:: TARIKH PENTING ::

Birthday Ayahanda : 22 Julai
Birthday Bonda: 14 Jun
Birthday Diriku: 02 Disember
Birthday Fairuz Idzham: 16 Disember
Birthday Farah Izati: 15 Mac
Birthday Fakhrul Ihsan: 30 November
Birthday Ayein: 05 Januari
Birthday Azwady Yusof: 30 Mac
Birthday Shafrie: 14 Januari
Birthday Baim: 30 Januari
Birthday Asmawi: 25 Ogos

Birthday Britney Spears: 02 Disember (sama aku)


Contact Me

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:

rss feed



Salmah - Get the Pink